Indian Matchmaking Seizoen 3: Waardevolle Tips bij het vinden van een Ideale Match & Partner

Benieuwd naar interessante matchmaking verhalen? Kijk dan naar “Indian Matchmaking” op Netflix. Volg Sima Taparia, de matchmaker uit Mumbai, die voor Indiase singles aan de slag gaat in hun zoektocht naar hun ideale partner. Spanning, drama en verrassingen gegarandeerd.

In deze blog geef ik je mijn mening over het nieuwe seizoen van “Indian Matchmaking” en deel ik ook enkele tips voor het vinden van een ideale partner, gebaseerd op wat ik heb geleerd van de show. Of je nu vrijgezel bent of niet, ik hoop dat je iets nuttigs en leuks uit deze blog kunt halen!

Wie zijn de klanten van Sima Aunty in seizoen 3 van “Indian Matchmaking”?

Bobby Seagull met Sima Aunty en familie in Indian Matchmaking seizoen 3

Seizoen 3 van “Indian Matchmaking” bestaat uit acht afleveringen die op 21 april zijn uitgekomen op Netflix. In dit seizoen zien we een mix van nieuwe en bekende gezichten die met Sima het avontuur aangaan. Sommigen van hen zijn:

  • Viral en Aashay, het koppel dat we al kennen uit seizoen 2 en dat spannende stappen zet in hun relatie.
  • Rushali, de voormalige schoonheidskoningin die nog steeds op zoek is naar een zielsverwant die verder kijkt dan haar uiterlijk.
  • Priya, een jonge Londense gescheiden vrouw die het daten weer een kans geeft.
  • Bobby een wiskundeleraar die vaak in de friendzone belandt, een spoedarts met een lange criteria lijst en een klant die Sima doet denken aan haar jongere zelf.

Sima is een matchmaker met een passie voor het vinden van de ware voor haar klanten. Ze kent ze allemaal persoonlijk en weet precies wat ze zoeken in een partner.

Een van de dingen die Sima doet als matchmaker is het combineren van moderne en traditionele technieken zoals hun biodata en hun horoscoop om de perfecte partner te vinden voor haar klanten. Maar ze staat ook open voor nieuwe manieren om de liefde te vinden, zoals dating apps. Daarom werkt ze samen met andere matchmakers die haar helpen om de beste matches te vinden.

In elke aflevering volgen we de singles die op date gaan met mogelijke matches, soms met hun familie erbij, en die te maken krijgen met allerlei gevoelens en uitdagingen die horen bij het zoeken naar een huwelijkspartner. Sima staat ze bij met haar advies, feedback en soms een strenge blik als ze vindt dat haar klanten niet flexibel of te kieskeurig zijn.

Wat vind ik van seizoen 3 van Indian Matchmaking?

Viral Joshi en Aashay Shah in Indian Matchmaking seizoen 3

Seizoen 3 van “Indian Matchmaking” heeft mij als matchmaker uiteraard veel plezier en wijze lessen opgeleverd. Het is geweldig om te zien hoe Sima haar klanten adviseert, coacht en soms met de harde waarheid confronteert. Het is ook interessant om te volgen hoe de singles reageren op de potentiële partners die Sima voor hen selecteert en hoe ze omgaan met de verwachtingen, druk en emoties die bij het vinden van een huwelijkspartner komen kijken.

Hoewel ik soms gefrustreerd raakte door bepaalde klanten, die naar mijn idee te kieskeurig, onrealistisch of onzeker waren, begreep ik ook dat het nemen van zo’n belangrijke beslissing in korte tijd niet gemakkelijk is. Ik had juist bewondering voor de klanten die open-minded, flexibel en moedig waren om buiten hun comfortzone te treden.

Sima is een geweldige matchmaker en een boeiend personage. Ze is professioneel, ervaren en vol passie voor haar werk. Wat ik zo leuk vind, is haar humor, eerlijkheid en soms brutale benadering. Ze wil duidelijk het beste voor haar klanten en schuwt niet om de waarheid te vertellen of ze een duwtje in de juiste richting te geven.

Ik heb echt genoten van de chemie, spanning en romantiek tussen sommige koppels. Ook kon ik lachen om ongemakkelijke momenten, misverstanden en blunders. Tegelijkertijd voelde ik mee met de teleurstellingen, conflicten en tranen. Het enige wat ik wilde, was dat iedereen uiteindelijk zijn of haar geluk zou vinden.

Wat zijn mijn tips voor het vinden van een ideale partner?

Als matchmaker heb ik veel geleerd over wat werkt en wat niet werkt bij het vinden van een ideale partner. Dit zijn mijn tips:

  • Wees duidelijk over wat je wilt in een partner, maar sta ook open voor verrassingen. Het is goed om een criteria lijst te hebben, maar wees niet te star of oppervlakkig. Soms kan iemand die niet aan al je eisen voldoet toch je perfecte match zijn.
  • Wees eerlijk over wie je bent, wat je doet en wat je verwacht in een relatie. Het heeft geen zin om je anders voor te doen dan je bent of om dingen te verbergen of te overdrijven. Je wilt iemand vinden die van je houdt om wie je echt bent.
  • Wees respectvol, beleefd en attent tegenover je potentiële partners. Behandel ze zoals je zelf behandeld wilt worden. Luister naar wat ze te zeggen hebben, stel vragen, toon interesse en geef complimenten. Vermijd negatieve of ongepaste opmerkingen of gebaren.
  • Wees geduldig, optimistisch en veerkrachtig in je zoektocht naar liefde. Het kan even duren voordat je iemand vindt die bij je past. Je zult waarschijnlijk veel dates hebben die nergens toe leiden of die teleurstellend zijn. Maar geef niet op of raak niet ontmoedigd. Blijf geloven dat er iemand voor jou is.
  • Wees bereid om compromissen te sluiten, te leren en te groeien in een relatie. Niemand is perfect en elke relatie heeft zijn uitdagingen. Je zult soms meningsverschillen hebben of botsen met je partner. Maar dat betekent niet dat je relatie gedoemd is te mislukken. Probeer elkaar te begrijpen, te steunen en aan te passen.

Conclusie

Ik vond seizoen 3 van “Indian Matchmaking” erg leuk om te kijken. Het was boeiend om te zien hoe Sima haar klanten begeleidde in hun zoektocht naar de ware met behulp van haar uitgebreide database, traditionele methoden en intuïtie. Sommige klanten waren heel open en enthousiast, anderen waren wat terughoudend of kritisch. Maar Sima gaf niet op en bleef zoeken naar de beste opties voor iedereen. Ik vond het ook interessant om te zien hoe Sima rekening hield met de culturele, religieuze en persoonlijke voorkeuren van haar klanten. Ze probeerde altijd een balans te vinden tussen traditie en moderniteit, tussen familie en individu, tussen hart en verstand.

Als matchmaker herken ik veel van de uitdagingen en successen die Sima tegenkomt in haar werk. Ook ik probeer mijn members te helpen om hun ideale partner te vinden door goed naar ze te luisteren, ze advies te geven en ze voor te stellen aan potentiële matches. Ik maak gebruik van verschillende bronnen, zoals online platforms, sociale media en mond-tot-mondreclame. Maar het belangrijkste is dat ik mijn intuïtie volg en vertrouw op mijn gevoel voor wat klikt. 

Ik hoop dat je deze blog interessant en leerzaam vond. Als je nog niet hebt gekeken naar seizoen 3 van “Indian Matchmaking”, klik (als je Netflix-abonnee bent) hier

Wil je meer ontdekken over mijn aanpak en succesverhalen? Lees dan mijn blogpost: Een recent succesvol matchmaking verhaal!

Als je vragen hebt of graag een vrijblijvende kennismaking wilt plannen, aarzel dan niet om hieronder contact met me op te nemen. Ik help je graag verder!

Ready. Set. Date.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en krijg toegang tot Datebase met tijdelijk 5% korting.