Veelgestelde vragen.

Staat jouw vraag er nog niet bij, meld je dan aan voor vrijblijvende kennismaking en dan vertel ik je graag meer!

Waarom kies ik voor de persoonlijke matchmaking service van Datebase?
  • Als je geen tijd wil verspillen aan oppervlakkigheid en andere intenties dan een serieuze relatie, maar waarde hecht aan diepgang en raakvlakken.
  • Als je niet wil investeren in iemand om er vervolgens achter te komen dat jullie interesses en mindset toch niet matchen.
  • Als je druk bent met stappen zetten in jouw persoonlijke ontwikkeling, gesteld bent op privacy en hierdoor op weinig plekken komt waar je een potentiële match tegen het lijf kunt lopen.
Wie meldt zich aan bij Datebase?

Datebase wordt aangetrokken door spontane single mannen en vrouwen (21+) met een growth mindset uit de Randstad (Rotterdam, Utrecht, Den Haag & Amsterdam). Hun tijd & privacy zijn kostbaar en daarom is onze unieke matchmaking service een uitkomst.

In welke leeftijdscategorie zitten de meeste members?

De meeste members zitten voornamelijk in leeftijdscategorie 25-45 jaar. Echter, hebben we ook members jonger en ouder!

Zijn er al succesverhalen?

Absoluut! Bij Datebase hebben we al meerdere succesverhalen mogen zien. Dankzij ons zorgvuldige matchingproces, de inzet van ons ervaren matchmaker en de snelle groei van onze database, zijn we in staat om succesvolle matches & dates in gang te zetten.

We zijn trots op de positieve ervaringen en nieuwe liefdesverhalen die zijn ontstaan door onze diensten. Jouw ideale match kan het volgende succesverhaal zijn!

Is mijn profiel zichtbaar voor anderen?
Nee, jouw profiel is niet zichtbaar voor anderen. Pas bij een potentiële match kan een deel van jouw profiel (informatie waar je vooraf toestemming voor hebt gegeven) voorgelegd worden.
Wat is het verschil tussen een premium passief membership (mannen) en passief membership (vrouwen)?

Bij Datebase gaan zowel mannen als vrouwen een passief membership aan. Op deze manier besparen we onze members kostbare tijd en energie. De database en de matchmaker verrichten namelijk al het werk.

Wel hebben we ervoor gekozen om mannen een premium passief membership te bieden. Dit wil zeggen dat we specifiek & actief aan de slag gaan voor hen. Vrouwen daarentegen kunnen passief gematcht worden aan onze mannelijke members.

Welke garantie wordt er geboden bij een premium passief membership (mannen)?

Je krijgt één voor één, tot 3 op maat gemaakte match voorstellen aangeboden. Jouw eerste matchvoorstel kun je al binnen een maand ontvangen, maar uiteraard kan dit ook langer duren. Dit is geheel afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren, behoeften & de vrouwen in onze database en hun voorkeuren.

Hierdoor hebben we er bewust voor gekozen om de duur van zowel premium passief als passief open te laten. Bovendien geloven we er ook in dat iedereen zijn eigen pad bewandeldt.

Er wordt hard gewerkt om jouw ideale vrouw te vinden. Tijdens het proces word je begeleidt en voorgesteld aan potentiële vrouwen. We hebben regelmatig contact om te horen hoe het met je gaat en om de voortgang te bespreken.

Matchmaking is een persoonlijke service, en zoals we allemaal weten, lijken twee mensen op papier misschien perfect voor elkaar, maar kan het zo zijn dat er in real life geen chemie is. Om deze reden kunnen we niet garanderen dat je verliefd wordt, maar wel dat je op echte dates gaat, met echte vrouwen en waardevolle ervaringen beleefd.

Welke garantie wordt er geboden bij een passief membership (vrouwen)?

Met een passief membership krijg je een exclusieve life-time access tot onze database van uitzonderlijke mannen met een growth mindset. Hiermee loop jij als vrouw jouw ideale match nooit mis, je krijgt namelijk oneindig de mogelijkheid om gematcht te worden aan onze mannelijke members.

Ga je op date en werkt het na een tijdje toch niet? Dan kun je opnieuw gematcht worden aan een nieuwe man. We kunnen niet garanderen dat je verliefd wordt, maar wel dat je op echte dates gaat, met echte mannen en waardevolle ervaringen beleefd.

Wanneer eindigt de zoektocht bij een premium passief membership (mannen)?

Als we een passende match voor je gevonden hebben en je een relatie aangaat voor een periode langer dan 2 maanden. Je krijgt hier 3 keer de kans voor.

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je na 3 potentiële match voorstellen helaas nog niet de juiste connectie hebt gemaakt, dan eindigt de zoektocht helaas ook. In dit geval kun je ervoor kiezen om opnieuw een premium passief membership aan te gaan.

Hiernaast kun je ook buiten Datebase jouw partner hebben ontmoet, dan stopt de zoektocht voor een periode langer dan 2 maanden ook. Opzeggen kan uiteraard ook altijd. Als Datebase heeft voldaan aan haar zorgplicht, krijg je geen geld terug.

Wanneer stopt een passief membership?

Een passief membership stopt wanneer je een relatie, binnen of buiten Datebase, aan bent gegaan voor een periode langer dan 2 maanden. Uiteraard kun je jouw passief membership ook altijd zelf stopzetten, neem hiervoor gerust contact op.

Waarom wordt er gematcht op basis van dezelfde mindset?

Ze zeggen dat tegenpolen elkaar aantrekken, maar het is bewezen dat koppels met overlap in mindset, waarden interesses langer bij elkaar blijven. Als deze (sterk) verschillen, krijgen sommige mensen op een gegeven moment het gevoel uit elkaar gegroeid te zijn of zichzelf te zijn verloren. Of ze hebben veel ruzies over beslissingen zoals tijdsbesteding. Elke mindset heeft namelijk een eigen zienswijze; de manier waarop jij de wereld bekijkt en interpreteert, beïnvloedt de manier waarop je leeft en jezelf en anderen ziet.

Vanuit een growth mindset vinden we aan de hand van jouw persoonlijke voorkeuren een partner met wie je levelt en waarbij interesses, mentaliteit en levensvisie overeenkomen. Uiteraard hoeven deze niet exact hetzelfde te zijn, maar het maakt een relatie wel veel makkelijker als de neuzen dezelfde kant op staan.

Waarom een growth mindset?
Een growth mindset geeft de motivatie om nieuwe dingen te leren, consistent en succesvol te zijn. Als je deze mindset hebt, omarm je zowel de ups en downs in het leven, kun je makkelijker met tegenslagen omgaan, veel meer bereiken en zul je gelukkiger en positiever gestemd raken.
Hebben jullie ook moslim members?

We krijgen vaak de vraag of we ook moslims matchen.

Ja, zeker! Bij Datebase streven we naar een diverse community, waar mensen van verschillende achtergronden, geloofsovertuigingen en interesses zich kunnen aanmelden. We zijn er trots op dat we een breed scala aan leden hebben, waaronder ook moslims die op zoek zijn naar een waardevolle en serieuze relatie.

Hierbij staan jouw persoonlijke voorkeuren voorop tijdens het matchen en houden we uiteraard ook rekening met de invulling die je zelf geeft aan ‘daten’.

Zoeken wij naar 'de perfecte' match?

Iemand met een growth mindset weet dat perfectie niet bestaat. Vanuit een growth mindset ben je juist op zoek naar iemand die jouw ‘gebreken’ kent en je liefdevol helpt verbeteren en groeien. Je partner ziet hoe jij je leven nog verder zou kunnen verrijken en helpt je daarbij.

Ook in een relatie is iemand met een growth mindset zich ervan bewust dat net zoals er geen grote prestaties zonder tegenslagen zijn, er ook geen gezonde relaties zonder conflicten zijn.

Binnen Datebase zoeken we dus niet naar de perfecte match, maar naar een partner die jou steunt, helpt om een beter mens te worden en aanmoedigt om nieuwe dingen te leren. Iemand waarmee je een team vormt en waarbij je het beste in elkaar naar boven haalt.

Matchen wij ook singles uit de LGBTQ+ gemeenschap?
Bij Datebase hebben wij ervoor gekozen om ons volledig te richten op hetero’s. Niettemin zijn er tal van andere matchmaking services die zich inzetten voor de LGBTQ+ gemeenschap.
Hoe wordt er met privacy omgegaan?
Binnen Datebase staat privacy hoog in het vaandel. We delen pas je naam en contactgegevens wanneer je hier zelf toestemming voor geeft.
Hoe worden je gegevens opgeslagen?
We werken met een online klantenportaal. Dit klantenportaal voldoet aan de strengste kwaliteits- en beveiligingseisen. Je gegevens staan veilig en versleuteld opgeslagen.
I'm an English speaker living in the Netherlands. Can I still use Datebase's services?

Absolutely! Datebase caters to individuals from diverse backgrounds, including English speakers residing in the Netherlands. We can have the online meetings in Dutch and English. Feel free to join Datebase and embark on your matchmaking journey with us. 

Het kennismakingsgesprek en het intakegesprek met de matchmaker vinden beiden online plaats via Google Meet. Hiervoor heb je op de computer/laptop geen account nodig, maar vanaf je telefoon moet je de Google Meet app downloaden. Na het inplannen van je afspraak, ontvang je een bevestigingsmail van ‘Calendly’, in deze mail (ergens in het midden) staat de titel: ‘Location’ met daaronder: ‘This is a Google Meet web conference. Join now’ – Zie de screenshot hieronder. Computer of Laptop: Als je op ‘Join now’ klikt via de computer of laptop dan kom je vanzelf in de Google Meeting. Je klikt vervolgens op ‘Deelnameverzoek’ en wacht totdat de matchmaker je verzoek toelaat op de afgesproken tijd.

Mobiel: Als je op ‘Join now’ klikt via je mobiel en je hebt de Google Meet app nog niet geïnstalleerd, klik dan ‘open’. Hiermee word je omgeleid om de Google Meet app te downloaden. Installeer deze app, hiermee kom je namelijk automatisch in de Google Meeting terecht als je op ‘Join now’ klikt. Vervolgens klik je op “Deelnameverzoek” en wacht je totdat de matchmaker je verzoek toelaat op de afgesproken tijd.

Staat jouw vraag er nog niet bij, meld je dan aan voor een vrijblijvende kennismaking en dan vertel ik je graag meer!